La FCC i l’ONC valoren positivament la sentència que culpa a l´autor de la mort de dos agents rurals a aspa de doble assassinat

25/01/19

Les dues entitats valoren positivament la sentència que declara culpable de doble assassinat amb traïdoria l´home que fa 2 anys va matar dos agents rurals a Aspa, en aquest judici on vam exercir l´acusació popular

Cal recordar que la Federació i la ONC es van presentar com a acusació popular en aquest procés que ha estat jutjat per un Jurat Popular que, en contra del criteri d'aquestes entitats, ha aplicat l'atenuant de confessió. Ara el jutge haurà de fixar la condemna en base a les sol·licituds de les acusacions.

El president de la Federació Catalana de Caça, Sergio Sánchez, ha defensat que aquest succés "No hauria d'haver passat mai. Mai ningú hauria d’haver deixat un arma a algú sense permís, mai ningú hauria d'haver accedit a acompanyar a l'assassí al camp; mai ningú hauria de practicar la caça de forma furtiva. Per desgràcia va passar i vam tenir i hem de lamentar la pèrdua de dos pares de família, de dos Agents Rurals. Col·lateralment, com sempre que una persona sense ànima decideix embrutar aquesta meravellosa afició que és la caça, tots els caçadors vam tenir i hem de suportar que se'ns fiqui a tots en el mateix sac ".

Sánchez ha assenyalat que en aquest cas les entitats del món cinegètic van decidir personar-se com acusació popular "per dir-li al món que la caça no està representada per individus com aquest". Per això, ha mostrat la seva satisfacció per la sentència.

Per la seva banda, el president de la ONC, Felipe Vegue, ha mostrat la seva satisfacció per una sentència que és proporcional a la gravetat dels fets i del dany causat, i alhora ha destacat que finalment els fets s'hagin qualificat com a assassinat, tal i com defensaven les acusacions populars.

Per Felip Vegue, cal destacar el paper que ha jugat el sector de la caça en aquest procés a través de la Federació Catalana de Caça i de l'Oficina Nacional de la Caça, que han tingut una presència activa i constructiva en el judici i que han aportat una visió diferent i complementària a la resta de les acusacions.

Aquest fet ha estat reconegut per la família dels afectats, per l'Administració i pel propi cos d'agents rurals. El president de la ONC ha insistit que el món de la caça va sentir des del primer moment les víctimes com a "part de la nostra gran família, dels que vivim i treballem per i per al món rural".

L'advocat que ha representat a la Federació i a la ONC, Santiago Ballesteros, ha realitzat una valoració molt favorable un cop que el Jurat ha descartat la possibilitat d'homicidi i ha qualificat els fets com a assassinat, que és el que demanaven les acusacions. A més, no s'ha tingut en compte la sol·licitud de la defensa d'aplicar l'alienació mental com eximent. Ballesteros ha destacat que el sector de la caça ha demanat la major pena possible en funció de les circumstàncies.

Video amb la valoració de la sentència per part de l'advocat Santiago Ballesteros, representant de la FCC i l'ONC en aquest judici on hem exercit l'acusació popular

Share this
Go to top