La caça, un exemple de transversalitat

28/03/19
Comunitat editat per part de  la Federació Catalana de Caça
 
Afició, tradició, esport, competició, passió ... a la caça li podem posar molts qualificatius, però un inherent i que defineix d'una manera genèrica als centenars de milers de caçadores i caçadors que la practiquen al conjunt de l'Estat, més de 60.000 a Catalunya, és la transversalitat dels seus membres: tant pel seu sexe, raça, edat com per la seva condició social, econòmica i, especialment, política.
 
La caça, i qui la practica, sap i es posiciona d'una manera decidida amb el suport a la gestió del medi natural, el respecte al medi ambient, el control cinegètic; amb el respecte i compliment de la normativa que la regula. Del que no sap i no es posiciona és amb el suport a una determinada posició social, econòmica i, molt menys, política.
 
En unes setmanes, aquest país afrontarà la celebració de diferents comicis: Eleccions Generals d'Espanya, Europees, Municipals i en alguns casos autonòmiques. Des de la Federació Catalana de Caça, com a representants del col·lectiu de caçadors i caçadores de Catalunya, seguint el model d'altres federacions com l’Andalusa, hem iniciat la campanya, #lacaçatambevota, especialment a nivell municipal, per conèixer el posicionament dels diferents municipis i formacions polítiques al respecte de la caça, amb l'objectiu de que totes les persones que la practiquen coneguin d'una manera directa l'opinió i programa referent a l'activitat cinegètica dels diferents partits, candidats i municipis, obtenint així un element més de valoració a l'hora de decidir el seu vot.
 
Un cop més, volem manifestar que la caça és apolítica i com a tal no s'alinea amb cap formació política. Com a organització que aglutina i representa els caçadors i caçadores de Catalunya la nostra obligació és defensar i representar els interessos del nostre col·lectiu en cada moment, independentment de qui tingui la responsabilitat de govern de les nostres institucions públiques. Per això, de cap manera ens posicionarem a favor d'un o altre partit, ni tractarem d'influir en el vot d'un col·lectiu tan plural i dispar com és el nostre, format per persones amb una ideologia política molt variada, fidel reflex de la nostra societat.
 
Amb el mateix rigor que defensem la transversalitat i diversitat ideològica dels caçadors i caçadores de Catalunya, i del conjunt de l'Estat, exigim als responsables polítics que en aquestes dates, tan propenses a les promeses a canvi d'obtenir un vot, respectin de manera escrupolosa la transversalitat d'aquest col·lectiu. La caça no és d'esquerres, ni de dretes, ni de centre, ni sobiranista, ni constitucionalista ...; la caça és d'aquells que practiquen una activitat ancestral, que gaudeixen sortint al camp, observant la natura, que comparteixen bons moments amb persones que tenen una afició comuna; en això si som tots iguals, que també, és clar, abaten animals, encara que aquest no sigui la finalitat última de la caça, que treballen en col·laboració amb les diferents administracions en el control cinegètic, facilitant i promovent la investigació, reduint sobrepoblacions per aconseguir la biodiversitat, reduint accidents de trànsit i danys als cultius, etc.
 
En aquests moments previs a les eleccions, com caçadors / es, dels polítics i polítiques del nostre país l'únic que demanem és que ens presentin, en negre sobre blanc, els seus programes i posició al respecte de la pràctica de l'activitat cinegètica. Amb aquesta informació, i amb la de la resta dels seus programes electorals, ja serem cadascun de nosaltres els qui, d'una manera individual i reflexiva, decidirem el significat del nostre vot. El que no permetrem és la utilització interessada, ja estiguin a favor o en contra de la caça, del nostre col·lectiu per esgarrapar un grapat de vots. Ni a la caça ni a la política tot s’hi val.
 
Visca la caça, una activitat transversal.
 
 
Share this
Go to top